Kule Vinç Kovası(Beton Kovası) Nedir?

Beton kovası olarak da bilinen kule vinç kovası, 500 litreden 5000 litreye kadar hacimlere sahip olan ve büyük ölçüde şantiye ve benzeri iş alanlarında kullanılmaktadır. Genellikle beton pompalarının kullanılamadığı yerlerde tercih edilen kule vinç kovaları beton, kum, çakıl, harç gibi inşaat malzemelerini de içerisinde barındırabilmektedir.

İnşaat sahalarında süreci oldukça hızlandıran kule vinç kovası, sunduğu yüksek taşıma kapasitesi ve kolaylık nedeniyle şantiyelerde yaygın olarak tercih edilmektedir. 1000 litre hacime sahip olan kovaların ağırlığı 400 kg iken bu kovaların ağırlıkları hacimlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedirler.

Kule Vinç Kovası Nerede Kullanılır?

Kule vinç kovaları, adından da anlaşılabileceği üzere inşaat alanlarından tanıdığımız ağır yüklerin taşınmasını sağlayan yüksek ve heybetli kule vinçlerde kullanılmaktadır. Çelik malzemeden üretilen ve sabit ya da hareketli olarak kullanılabilen kule vinçler, yapısı itibariyle kuleyi andırması nedeniyle bu şekilde anılmaktadır.

Kule vinçler, tepe kulesi ve kurulum noktasında birbirinden farklılaşmaktadır. Bazıları operatörün içerisinde yer almasını sağlamak için kabin bulundururken bazıları ise kabin içermemektedir. Tepe kulesine sahip vinçler operatörün kabine çıkmasını sağlamak için hidrolik tırmanma sistemlerini bünyelerinde barındırmaktadırlar. Yine aynı şekilde bu vinçlerin kendi kendini kurabilen modellerine rastlamak da mümkündür.

Kendiliğinden yükselebilen özelliğe sahip kule vinçler, sabit bir şekilde konumlandırılabildikleri gibi bina ile birlikte de yükselebilmektedirler. Bunun için inşaya belirli zamanlarda eklenen bağlantı elemanlarından faydalanılmaktadır. Bu da kule vinçleri oldukça kullanılabilir hale getirmektedir.

Kiriş ve kolonların arasına beton dökülmesinde kullanılan bu kovaların alttan ve yandan kapaklı, hortumlu ve hortumsuz olmak üzere çeşitli modelleri bulunmaktadır. Mekanik olarak veya direksiyon yardımı ile açabileceğiniz kapakların yanı sıra harcın akışkan olarak dökülmesini sağlayan hortumlar sayesinde işleyişi oldukça kolaylaştırmaktadır.

Biz, Conaylar Makine olarak 1969 yılında redüktör üretimi ile başlayan hikâyemize bugün birçok inşaat şirketine çeşitli araçlar temin ederek devam ediyoruz. Edindiğimiz bilgi ve tecrübeler çerçevesinde her zaman sizlere daha iyi hizmet sağlamayı hedefliyor ve bunun için durmadan çalışıyoruz. Sizi de birçok müşterimiz gibi bizimle çalışmak için toplamda 14,000 m2 alana sahip fabrikamıza 1000L Beton Kovası Hortumlu Tip ürünümüzü incelemeye davet ediyoruz.

Bunu paylaş !
avatar
  Subscribe  
Bildir